Блог Ремонти

Как да носите и регулирате колан за вдигане на тежести

Ако напоследък сте прекарвали време във спортните зали, вероятно сте виждали поне един или двама души, носещи фитнес колан за вдигане на тежести.

Тези аксесоари са най-популярни сред силовите атлети, защото осигуряват по-високо ниво на опора и твърдост.

Колан за тежести, Power System Gym Belt ELITEКачественият фитнес колан е изработен от първокласна кожена материя. Този тип аксесоари се предлагат в различни разновидности, стилове и цветове, в зависимост от нивото и предпочитанията на всеки. За разлика от традиционните колани, при които има закрепване с единичен или двоен зъбец, има и такива, които позволяват бързо регулиране и закопчаване.

Кога да ги използвате?

Ежедневното носене на колан за тежести не винаги се препоръчва, но ако е така, има начини да увеличите максимално ефективността му. Добра идея е да го тествате рано, по време на загряване, за неговата механична ефективност. Докато загрявате и увеличавате фитнес възможностите си с по-голямо тегло, регулирането на нивото на стягане на колана за повече опора е често срещано явление.

Как да ги носите?

Изборът на правилния размер на регулируемия фитнес колан за вдигане на тежести е първата стъпка към максимизиране на неговата ефективност. Преди да инвестирате време в правилния начин за носене на колан, важно е да определите точния размер за вас.

Може да отнеме известно време, за да се приспособите към използването му. Например, може да се наложи да го носите в различна позиция на торса си за клекове, спрямо когато правите мъртва тяга. Всичко е не база какво предпочитате и къде чувствате нужда от най-голяма подкрепа. Този клан има множество нива на стягане, което го прави предпочитан избор за някои хора. Като цяло обаче той трябва да покрива долната част на корема и да бъде на кръста.


Едно от най-важните неща, които трябва да избягвате, когато носите такъв фитнес колан, е заклещването му в гънката на бедрата (при клякане или мъртва тяга).

Как да ги регулирате?

Съществена причина този тип колани да бъдат предпочитани пред другите се крие в тяхното прилягане към тялото. Ако искате повече гъвкавост и по-плътно прилягане, този аксесоар ви дава това за разлика от коланите със зъбците. Колко стегнат трябва да е коланът? Това зависи от вас. С течение на времето и въз основа на упражненията може да променяте това.

Колан за вдигане на тежести коженВажно е да запомните също, че трябва да изпълнявате правилната техника на дишане по време на вдиганията. Облеклото, което носите, също е от съществено значение за регулирането на колана, така че трябва да съобразите това и с материята и дебелината на дрехите си. Помислете за възможността да направите маркировки на колана си, така че да е по-лесно да превключвате между упражненията и да получавате същия резултат всеки път.

Какви са ползите?

Ако търсите колан, който е сигурен, осигурява ви по-плътно прилягане и има способността да ви поддържа по време на вдигане на тежести, тогава този колан е точно за вас. Всичко зависи от индивидуалните предпочитания. Притежаването му също е чудесно, ако търсите постоянно количество стегнатост. Можете също така лесно да регулирате нивото на стягане въз основа на упражнението. Ще ви трябва само инструмент като отвертка и няколко минути, за да направите това. Регулируемият колан е по-сигурен и има стабилна опора.

Разбира се, този тип фитнес колан е малко по-скъп от останалите, но инвестирайки веднъж в него, ще можете да го ползвате с години. Ще бъдете изумени как едно-единствено оборудване може да повлияе на вашите резултати.