Блог Ремонти

Ремонт на покриви

При положение, че търсите изпълнители за ремонт на покриви или се колебаете дали вашия покрив има нужда от ремонт или смяна, следващите редове са за вас.

В тях няма да разглеждаме общите правили за избор на фирми ремонтиращи покриви, но ще разгледаме, при кое положение със сигурност един покрив има нужда от ремонт. Когато знаете това като собственици, тогава разговорът с изпълнителите на ремонта ще бъде по-лесен, а и вие ще знаете какво да правите. Три са основните ситуации, при които веднага трябва да светне червената лампичка, че нещо не е наред. Първата е теч, втората е петна от влага по тавана, третата е отчупени елементи върху покрива ( керемиди, шингли, улуци, връзки, и т.н.)

Не случайно споменахме течът като първа ситуация – течовете от всякакъв вид, стичащи се отгоре надолу, са най-неотложният признак на проблеми с покрива. Ако водата капе през тавана ви в която и да е част от жилищните ви помещения, незабавно се обадете на специалист по покриви.Ако виждате следи от влага, кафяви петна или олющена боя по горните части на която и да е стена, това са индикатори за течове във въпросните зони. Те са проявление на пропусната вода през хидроизолацията на тавана или на покрива. Ремонтът чука на вратата. Ако части от вашите керемиди са натрошени, битумните шингли изглеждат повредени с невъоръжено око, трябва веднага да бъдат инспектирате от специалист по покриви. Особено важно е да се прави този оглед след тежки бури, дни с много силни ветрове и други неприятни ситуации, които биха повлияли на структура на покрива – независимо от неговата гаранция.

 

Когато една от тези ситуации се случи, най-лошият вариант е повредата да е много голяма и само ремонт да не достигне. В такъв случай, преди да са дошли майсторите да установят повредата, можете да се молите просто да не се налага да сменяте цялата конструкция.Първите две ситуации са причинени най-често от по незначителна повреда. В крайна сметка покривът е предназначен да издържи много години и да издържи на лошо време. Когато повредата е ограничена до малки площи, специалистите по покриви обикновено могат да я отстранят. Например, споменатите течове може да са резултат от изолирани повреди на иначе здрави покриви. Почти всички видове повреди, ограничени до малка площ, могат да бъдат поправени, чрез стандартни ремонти на покриви. Малките дупки например могат да бъдат закърпени. Няма причина да инвестирате в нов покрив, когато обикновените ремонтни дейности ви спестяват хиляди левове разход за покриви.

Какви са предимствата при ремонт на покрив?

Ремонтите на покрива ви позволяват да поддържате покрива си в добро състояние. Неглижирането води само до проблеми задълбочаващи се с времето. Именно ремонтът на време позволява да спестите пари.

Ремонтите на покрива са лесни за организиране в кратки срокове и се извършват от опитни специалисти, които знаят как да се справят. За ремонт на покриви се работи само с квалифицирани екипи от специалисти. Те се избират според спецификата на проблема и вида покрив.

Ремонтът на покрива позволява да запазите оригиналния вид на дома. Това е особено важно за традиционни, по-стари сгради, които са строени по назад във времето, но продължават да са устойчиви и да са привлекателни за собствениците, и за градската среда.