Блог Ремонти

Как да изберете правилните майстори за груб строеж?

Сигурно не е изненада, че на пазара само в България оперират над 200 строителни фирми, което само по себе си говори за интереса в тази индустрия.

Големият избор обаче ни поставя пред дилеми “сега коя да избера?” и истината е, че понякога си слагаме обеца на ухото, защото сме получили неприятен опит, а друг път оставяме добра обратна връзка за съответния изпълнител на строителния проект.

Ако сте изправени през задачата да се строи груб строеж, то безспорно и обезателно ще ви трябват надеждн майстори, които гарантират за качествени резултати. Как обаче да ги изберете сред многото и самонаети лица и сред стотиците строителни фирми? Лесно няма да е, но безспорно с тези 3 препоръки вашето проучване ще е по-ефективно и ще изберете най-добрата фирма на пазара за груб строеж. Прочетете! Ще ви бъде полезно.

Препоръки и отзиви от клиенти

Когато търсите майстори за груб строеж, все пак отделете време да проверите какво споделят други хора, които вече са ползвали конкретните изпълнители. Най-често има отзиви в Google my Business или в групите във Facebook. Ако търсите дадена фирма за груб строеж, тя 100% ще има поддържан акаунт в Гугъл, което ще е лесно за преглеждане и на вас, тъй като директно може да отидете на града “отвизи”.

Прегледайте поне 1 година назад отзивите, защото е хубаво да се видят повече мнения, тъй като се изгражда обективна и адекватна представа. Понякога има ботове и фалшиви профили на конкуренцията, което в тази индустрия е чест проблем. Ето защо е хубаво да си сверите часовника поне 12 месеца назад.

Обадете се за консултация

Изисквайте разговор по телефона, особено ако вече сте изпратили запитване. Една коректна фирма за груб строеж ще се свърже с вас в релевантно време, през делничен ден и ще ви консултира на добро и дори перфектно ниво. Целта на личния разговор е реално да видите дали ще се сработите с дадените майстори за груб строеж, да усетите начина им на изказване и най-вече дали ще можете да се разбирате взаимно. Ето защо след запитване изчакайте няколко работни дни (до 5 такива), а ако не ви върнат обаждане или дайте толеранс – или продължете с търсенето.

Разгледайте сайта на фирмата за груб строеж

Сайтът на фирмата за груб строеж ще ви даде информация за начина на работа, опита, използваната техника, екипа от майстори и дори може да са дадени ценови диапазони. Отделете време да разгледате секцията с проекти или отделните страници за услуги, защото информацията би следвало да е достоверна и касаеща съответната фирма. Вижте дали има графа с често задавани въпроси към дадената услуга и прочетете някои отговори. Реално може да намерите доста интересни данни там по отношение на цена за груб строеж и съотвено – срокове за изпълнение, какво включва и пр.

Бъдете разумни, рационални и взискателни, но все пак справедливи. Изберете най-подходящата за вашия проект фирма, като направите сравнителен анализ не само на ценовата оферта, а и на база качество на изпълнение, опит в индустрията и обратна връзка от клиенти. Също така не забравяйте старата народна мъдрост, че понякога евтиното излиза скъпо. Инвестирайте разумно!